Hepi Besday MAMA :)  

29 April 2009

assalamualaikum to all my readers

today 28/4/09 is my lovely mama's besday
semoga ALLAH tempatkan mama dikalangan org yg beriman
semoga ALLAH menerima segala amalan baik mama
semoga ALLAH menghapuskan segala dosa2 mama
semoga ALLAH sentiasakan selasa mama di sana
insyaALLAH im always pray for that

ma
intan rindu ma
satiap saat intan rindu ma
im always remember when u asked me why ade bengkak2 kat badan mama
tp intan tipu ma kata takde gapo2
nk sejuk kan hati ma
but i know itu adalah tanda kanser mama dah merebak
when im remember that time
im cry n cry
semangat mama akan intan bawa pada setiap intan lakukan
insyaALLAH
n lastly hepi besday mama!

Alfatihah

AddThis Social Bookmark Button


tagged by my cousin --> kakda  

20 April 2009

i've been tagged by kakda.becos i tgh free willy ni for waiting my result to come out.so i take dis advantage to do it.hehe.b4 i do this tag,i want to introduce my cousin first/her name is suhaida yasmeen bt jusoh n called her kak da.she already married n hv 2 cute kids.actually she is one of my close cousin la.dolu2 mase kecik i always to go cik's house ( kakda's mother)

.ek kakda???hehhe.ok la b4 sy melalut jauh2.come2 answer dis question wif me naa


1.letakkan gambar profile anda


2. terangkan ape maksud gambar itu?

maksud?takde maksud ape pun.hahaha!actually dis pic had taken by atiq.kredit for atiq.i love dis pic so much.nampak gembira je ek?hehe.mase ni ade perjumpaan dengan delagasi jpa dr malaysia just come for to see student who is under jpa.

3.kenape pilih or letak gamba tu?

erm just to show my teeth tu haaa.mcm ziana zain je haa aku tgk.hehe.nothing special about dis pic actually :)

nk bg tag ni pada sesiapa yg berminat.just do it k.

AddThis Social Bookmark Button


trying to hv a better life :) insyaALLAH  

17 April 2009

assalamualaikum
hey my sweet readers :)

so a long time not update my blog bout 2 month i think.but nevermind im trying to update from to time k. Yes actually i want to post 2 entry today tp dont know why semcm 'lalok' pulak hari ni.ni gara2 mkn ubat batuk last night.u know what i slept at 4 am n woke up sooooooooo early in the morning to submit my skld at rektorat.so u can see how many hour only i sleep kan?then after finished all everything me n balqis went back to rusun for mkn.after that tau2 la kan keje nye adalah tido n tido.sampai pening kepala.pergh tido tak ingat dunia.

for anyone knows or dont
my lovely mama Hasnah Nawawi telah kembali kerahmatullah pd tanggal 7 februari 2009
sy sgt rindu mama sgt2
everyday i will spent 30 minutes just to cry
sy redha atas permergian mama
mama pergi terlalu awal utk sy n adek beradik
tp ada hikmah setiap yg berlaku
sy percaya pada itu.
insyaALLAH
'Ya ALLAH sesungguhnya aku tidak pernah pernah menyesal sedikit pun dengan setiap ujian yg engkau berikan padaku kerana aku tahu setiap yg berlaku adalah terbaik utk diri ku'
semoga mama berada dikalangan org2 yg beriman
Al-fatihah

n pray for me n my adek beradik yg lain agar dapat menjalani kehidupan didunia dan diakhirat dengan lancar tanpa seorang mama dan ayah.insyaALLAH.amin.

intan syaznee amran
7.01 pm
makassar

AddThis Social Bookmark Button


me ank bongsu?hahaha!  

07 January 2009

haluuuuu my dear readers :D
hopu u all will be fine outhere k

today im so tired sgt2.like mahu tercabut my kepala lutut.haha.lastnight i sleep at 4 am.then at 73o am i must sent my mama to hosp for ct scan.so pegi la ni cos mama punye doktor suruh pegi awal2.punye la lama.until 230 pm br siap all everything.walaupun lambat gile br abes but im so appriciate all the doctor sgt la baek hati. i hope i will be like them la kan insyaALLAH :)tgh tunggu2 mama tu,hv 2 poeple said me like i nie ank bongsu..hahaha.actually its not this time only.b4 dis ade gak org ckp me anak bongsu.i thought maybe my paras rupe like baby face kot.hahhaha.if nak dibanding kan ngan my adek mmg sah2 la my adek nie mcm kakak.i dont noe i nie lembik,tak bermaya n semua2 la.but diffrent wif my adek yg cergas n pandai talk with other people.my mama always marah2 cos i ni tak cergas semua.then mama said 'dok malu ngan adik nih' pastu i jawab 'doh nak wak gano mama kuar intan dulu.intan nak kuar last doh'.hahaha.maybe im not drink alot of water ek...bayangkan sy boleh tak minum dalam 3 hari..ish2 dasyat..

ok la i got to go
assalamualaikum

AddThis Social Bookmark Button


pic of hari raya 2008  

31 December 2008

ehe.tau2 mesti korang semua ckp da nak masuk taun baru dah br nak masuk gamba raye.haha.actually im so bz lately.even holiday kat malaysia pun br skrang i hv time to upload.wut to do..hehehe







































AddThis Social Bookmark Button


bile tendangan sulong aku nk sampai ??  

24 December 2008

mmg nak rase tendangan sulong aku nie
ari tu ko menjawab
ari ni aku pulak menjawab
rase kan
tahu nak diam
ko ingat ko besar sgt??

AddThis Social Bookmark Button


u make me sigh la-->who is she?  

20 December 2008

haluuuu

i think so long im not bloging since da balik malaysia mie kan.im so bz lately dis holiday cos many things to do.so dis time la i need kerjasama from my maid 4 urus2 kat umah la kan.but nak jd kan cerita my maid buat hal.kalo ckp indon nie tak maju kan marah..tp begitu la diorang.nak duet tp malas buat keje.malas buat keje tue satu,ni tambah jawab mulut nie lg naik angin.sumtime sy tlg2 la kan cth kalo sy balik dr jaga my tuisyen on da way nak masuk umah tu sy tlg la angkat kain ke.ade gak nak amik ati kan sbb sy tahu die pun penat sy ajak die mkan sekali ke.amik hati la kannn...actually indon nie takleh nk buat baik,naik kepala jd nya.boleh tak die suruh sy buat jus utk mama ,amik pinggan utk hidang sbb die tahu i akan tlg kan...haih budak nie dah malampau.bukan nak tunjuk bossy ke ape tp itula kenyataan nya yg saya n adek beradik lain sgt bz.bz tu bleh dilihat sy duk kat atas kereta satu hari utk ulang alik jaga 2 tuisyen after dat antar mama lg g treatment for her cancer.pastu pegi balik tusiyen pastu amik balik mama then antar mama.pastu pegi balik tuisyen.begitu la setiap hari.dan hanya balik ke rumah hanya utk solat.kemudian malam tu pegi lg.kul 11 mlm br boleh saya berada dirumah.mcm mane sy tak marah bile balik tak bersihkan rumah .bile disuruh br buat.kat tingkat atas rumah takp penah bersih.mcm mane nak dapat gaji halal ni????i learn sumthing from dis actually...iaitu jgn buat baek ngan org gaji.nanti naik kepala.cuma kan sy mintak satu kalo die boleh urus keperluan mama sy yg sedang sakit tu pun jd la.nie la indon tak maju!!

nie another story i want to share wif others tp ade kesinambungan jugak cite kat atas.usually i go to da tuisyen ddlm keadaan nk marah kat org gaji tu.so to cool down my temper nie i switch on la radio.but bukan menurunkan temper tp menaik kan lg dengan lagu2 melayu yg bodoh.bkn ke sy mengkritik ke ape..tp lirik lg yg boleh buat sy tercengang..

cth antara lirik
lupe tajuk ape
' sy mahu rumah besar,saya mahu semua besar'
duk ulang lirik tu...bangan nye lagu melayu.

lagu lain lg nie penyanyi shahila yg anak nd lala
'roti disapukan jem'
mcm mane lirik macm tue boleh buat ??!!

tambah marah aku!!

i said like dat bukan la i ni pemuja sgt lagu2 barat.sy nie bukan suke sgt dgr lagu.bile da sekali bukak terus naik angin.haihhh

AddThis Social Bookmark Button


 

Design by Amanda @ Blogger Buster