u make me sigh la-->who is she?  

20 December 2008

haluuuu

i think so long im not bloging since da balik malaysia mie kan.im so bz lately dis holiday cos many things to do.so dis time la i need kerjasama from my maid 4 urus2 kat umah la kan.but nak jd kan cerita my maid buat hal.kalo ckp indon nie tak maju kan marah..tp begitu la diorang.nak duet tp malas buat keje.malas buat keje tue satu,ni tambah jawab mulut nie lg naik angin.sumtime sy tlg2 la kan cth kalo sy balik dr jaga my tuisyen on da way nak masuk umah tu sy tlg la angkat kain ke.ade gak nak amik ati kan sbb sy tahu die pun penat sy ajak die mkan sekali ke.amik hati la kannn...actually indon nie takleh nk buat baik,naik kepala jd nya.boleh tak die suruh sy buat jus utk mama ,amik pinggan utk hidang sbb die tahu i akan tlg kan...haih budak nie dah malampau.bukan nak tunjuk bossy ke ape tp itula kenyataan nya yg saya n adek beradik lain sgt bz.bz tu bleh dilihat sy duk kat atas kereta satu hari utk ulang alik jaga 2 tuisyen after dat antar mama lg g treatment for her cancer.pastu pegi balik tusiyen pastu amik balik mama then antar mama.pastu pegi balik tuisyen.begitu la setiap hari.dan hanya balik ke rumah hanya utk solat.kemudian malam tu pegi lg.kul 11 mlm br boleh saya berada dirumah.mcm mane sy tak marah bile balik tak bersihkan rumah .bile disuruh br buat.kat tingkat atas rumah takp penah bersih.mcm mane nak dapat gaji halal ni????i learn sumthing from dis actually...iaitu jgn buat baek ngan org gaji.nanti naik kepala.cuma kan sy mintak satu kalo die boleh urus keperluan mama sy yg sedang sakit tu pun jd la.nie la indon tak maju!!

nie another story i want to share wif others tp ade kesinambungan jugak cite kat atas.usually i go to da tuisyen ddlm keadaan nk marah kat org gaji tu.so to cool down my temper nie i switch on la radio.but bukan menurunkan temper tp menaik kan lg dengan lagu2 melayu yg bodoh.bkn ke sy mengkritik ke ape..tp lirik lg yg boleh buat sy tercengang..

cth antara lirik
lupe tajuk ape
' sy mahu rumah besar,saya mahu semua besar'
duk ulang lirik tu...bangan nye lagu melayu.

lagu lain lg nie penyanyi shahila yg anak nd lala
'roti disapukan jem'
mcm mane lirik macm tue boleh buat ??!!

tambah marah aku!!

i said like dat bukan la i ni pemuja sgt lagu2 barat.sy nie bukan suke sgt dgr lagu.bile da sekali bukak terus naik angin.haihhh

AddThis Social Bookmark Button


3 comments: to “ u make me sigh la-->who is she?

 

Design by Amanda @ Blogger Buster