pic of hari raya 2008  

31 December 2008

ehe.tau2 mesti korang semua ckp da nak masuk taun baru dah br nak masuk gamba raye.haha.actually im so bz lately.even holiday kat malaysia pun br skrang i hv time to upload.wut to do..hehehe







































AddThis Social Bookmark Button


bile tendangan sulong aku nk sampai ??  

24 December 2008

mmg nak rase tendangan sulong aku nie
ari tu ko menjawab
ari ni aku pulak menjawab
rase kan
tahu nak diam
ko ingat ko besar sgt??

AddThis Social Bookmark Button


u make me sigh la-->who is she?  

20 December 2008

haluuuu

i think so long im not bloging since da balik malaysia mie kan.im so bz lately dis holiday cos many things to do.so dis time la i need kerjasama from my maid 4 urus2 kat umah la kan.but nak jd kan cerita my maid buat hal.kalo ckp indon nie tak maju kan marah..tp begitu la diorang.nak duet tp malas buat keje.malas buat keje tue satu,ni tambah jawab mulut nie lg naik angin.sumtime sy tlg2 la kan cth kalo sy balik dr jaga my tuisyen on da way nak masuk umah tu sy tlg la angkat kain ke.ade gak nak amik ati kan sbb sy tahu die pun penat sy ajak die mkan sekali ke.amik hati la kannn...actually indon nie takleh nk buat baik,naik kepala jd nya.boleh tak die suruh sy buat jus utk mama ,amik pinggan utk hidang sbb die tahu i akan tlg kan...haih budak nie dah malampau.bukan nak tunjuk bossy ke ape tp itula kenyataan nya yg saya n adek beradik lain sgt bz.bz tu bleh dilihat sy duk kat atas kereta satu hari utk ulang alik jaga 2 tuisyen after dat antar mama lg g treatment for her cancer.pastu pegi balik tusiyen pastu amik balik mama then antar mama.pastu pegi balik tuisyen.begitu la setiap hari.dan hanya balik ke rumah hanya utk solat.kemudian malam tu pegi lg.kul 11 mlm br boleh saya berada dirumah.mcm mane sy tak marah bile balik tak bersihkan rumah .bile disuruh br buat.kat tingkat atas rumah takp penah bersih.mcm mane nak dapat gaji halal ni????i learn sumthing from dis actually...iaitu jgn buat baek ngan org gaji.nanti naik kepala.cuma kan sy mintak satu kalo die boleh urus keperluan mama sy yg sedang sakit tu pun jd la.nie la indon tak maju!!

nie another story i want to share wif others tp ade kesinambungan jugak cite kat atas.usually i go to da tuisyen ddlm keadaan nk marah kat org gaji tu.so to cool down my temper nie i switch on la radio.but bukan menurunkan temper tp menaik kan lg dengan lagu2 melayu yg bodoh.bkn ke sy mengkritik ke ape..tp lirik lg yg boleh buat sy tercengang..

cth antara lirik
lupe tajuk ape
' sy mahu rumah besar,saya mahu semua besar'
duk ulang lirik tu...bangan nye lagu melayu.

lagu lain lg nie penyanyi shahila yg anak nd lala
'roti disapukan jem'
mcm mane lirik macm tue boleh buat ??!!

tambah marah aku!!

i said like dat bukan la i ni pemuja sgt lagu2 barat.sy nie bukan suke sgt dgr lagu.bile da sekali bukak terus naik angin.haihhh

AddThis Social Bookmark Button


tagged by elida aka tokeii sari..hahaha  

16 December 2008

i've been tagged by elida aka tokeu besar kat india nih..hehe

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
iman ku,keluarga ku,my future n ...

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
well now i tgh holiday in malaysia..so all thing dat i bought adalah sumber kewangan dr mama.ehee

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
haih tempat kawen ek???hmm..calon pun takde.

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
solan ini merefer kan kepada hubungan dengan sape?if manusia hope selama2 la kan.

5. Adakah anda dilamun cinta?
tiiidaakkk.berangan je keje aku nie

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
tak ingat

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
haih lame tak pegang buku sbb cutikan..buku terakhir diktat gastro

8. Apakah nama penuh kamu?
intan syaznee amran

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
bcos i dont hv a father so ngan mama la jawapannya..

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
dont no

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
actually i dont hv a close friend sbb sy jenis yg berkawan semua..

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
ye tp dengan bantuan my washing machine

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
mane ek?entah

14. Pelukan atau ciuman?
dua2 rimas

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
- tokei besar sariii..hehhe
- i knoe her mase kat tuisyen pakar
- cantek budaknye.puji nie..bak sini kain sari free satu..hehhe
- i heard elida nie sgt la pandai kan kan??
- taking medic kat india

16. 8 perkara yang amat saya gilai
- i love gajet
- tido yg tanpa batasan
- house series
- ghost movie
- pegi buat creambath---> hobby baru nih
- entah
- entah

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- tahu tak
- taik --> agak kotor
- bengon--> contoh yg tidak baik
- bangan tu la --> contoh yg tak baik gak
- ekkk???
- haihh
- gile
- takmo

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
- diktat gastro
- magazine popular
- media hiburan-->contoh yg tidak baik
- malas
- malas
-malas

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
- im not intrested with song

19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
- jgn malas study'
- entah
- entah
- entah
- tido awal utk bgun subuh sbb kat indon subuh awal
- berdiam diri lebih baik



20. Mari men'tag' 8 orang lain.
- ije
- fadz
- sape2 la

AddThis Social Bookmark Button


 

Design by Amanda @ Blogger Buster