today n tomorrow  

25 September 2008

ting tong...

my frenn ateh just asked me why my blog tak update2.hehehe.actually im just finished my lab exam antomy n histo.so far alhamdulillah but anatomy little bit susah.anat question is not really dificult i think but maybe more confused cos i cant saw clearly which one da musculus.ye la mayat kat our fac is not good.dah reput2 n hitam.so how to see clearly...tawakkal je la kat ALLAH.berusaha berdoa dah.so tinggal tawakkal je la kan?so u all out there pls pray for me n other frens supaye lulus dgn cemerlangnya.
talking bout my bilik now.my bilik is back to da normal.suda bersih.all this happened sbb jasa baik pak saka who was cleaned my room.hehehe.SY SUNGGUH PEMALAS YG TERAMAT.last night i had chat wif my sister.u know what she told me??she said when i going back to malaysia,that my turn to clean my house!!my bibik took holiday just for while to celebrate hari raye di medan kot.i dont know wheare she lived actually.oleh sbb itu kami adik beradikla yg mengambil alih kerja2 bibik itu.huhuhu. tonight i will berbuka kat luar with ateh n also with junior that who closed wif me.i decided to berbuka kat pizza hut.i will 'traktir' all of them tonight.im so extremely excited u noe!!

ok la i will update when i will arriving at kl airport tomorrow.cos will stay overnight for waiting my next flight to kb.daaa

assalamualaikum n
slamat berbuka
xoxo :)~

AddThis Social Bookmark Button


my life (1 weeks b4 going back to malaysia)  

20 September 2008

1.berserabut kepala

2.exam just few days more

3.buku + note berselerak

4.bilik bersepah

5.kain tak lipat bertimbun

6.terasa nak sepak2 je yg ade dekat kaki

7.dont want to face to face with another people

8.bangun lambat

9.tido tak menentu

10.miss my mom already

11.byk makan ( mcm mane la bj kebaya aku nanti)



hopefully all this go far away from me ASAP except no.10.AMIN
pls pray for me naa




like dis my table punye rupe.

AddThis Social Bookmark Button


'Kekasihku Seru'  

18 September 2008

hei all my darl out there :D

are u watching that drama??so scary i think.cos all da part in dis drama i will scream.actually that me actually yg mmg penakot gile yg pura2 not scared in front of my frens.they all tertipu.hahaha.watching this drama make me feel like 'meremang bulu roma'.going back to my room also must hv peneman.a few days ago im watching wif my fren fuza n esah.n u know what??kat our hand must holded da pillow cos to close our eyes.hahhaha.penakot gile nak mampos.then one thing lg we are also close da suara to make sure tak menjerit sesuke hati.but u know la kan name lg cite antu..tutp suara pun menjerit.so after watching dis drama,we are like lossed our energy.hahaha.so people out there must watching dis drama 'kekasihku seru'.da best drama i tell u.hehehe.ok got to now.mau continue my study yg dr td at da same page.hehehe

assalamualaikum
n slamat bersahur dr sy

AddThis Social Bookmark Button


Ting Tong  

17 September 2008

hei wachaa.

im bz lately actually,so i havent been updated my blog for a long time ( dont know bz ape).hahha.tp bz la pokoknye.
u know what im so extremely excited cos bout 9 days more going back to malaysia.but b4 dis i must menempuh my lab exam first.br blh balik dgn gumbiranya..whatever la.asal kan bolh balik raye kan kan??bout 1 weeks only im will be staying in malaysia.its okay la for me cos bout 3 years i beraye kat indonesia wif my frens.so sad naa.so people out there pls pray for me naa n hopefully can answering my becoming exam wif success..amin.
bout 30 minute more to imsak.im typing sambil minum air.hahahahha.2 dlm 1.hajat dihati mau ponteng kuliah tomorrow.hmm.akan di pk2 nanti.hehehe.ok got to now.daa

assalamualaikum..

AddThis Social Bookmark Button


Damn it !!  

12 September 2008

our universitas had change da schedule today!!so our exam di tunda bout 1 week i think.me dah bengan2 ni cos already bought my tiket to go back malaysia tahah air ku.u knowla kan if holiday di perpanjangkan actually my holiday can diperpanjangkan also.but what to do...my universitas always like that!!

Ya ALLAH i hope my journey in this world n of cos for akhirat also will be smooth n for sure ade hikmah behind this.

AddThis Social Bookmark Button


there she is  

11 September 2008

becos im always mentioned my fren name.so i put her pic in my blog naaa...


wait for minutes plsss...

1

2

3



me wif fuza at ' rumah makan restu ibu'

she said she so cute in this picture..not me say like that..hahhahah

AddThis Social Bookmark Button


'Derak' again  

today sy di invited oleh one of indonesian frens for bukak pose kat 'rumah makan cobek2'.so cute haa that name??hahaha.n actually his besday today.HAPPY BIRTHDAY DWI MAHEZA!!im really excited u know cos the food so extreme delicious exp sup daging.i tell u kat sini usually their soup same like air kosong.sungguh tak best lansung..but today 1st time sup die like our did.so ok la kan??heheh.
in this month almost everyday sy n another frens go out utk berbuka.its so tired but what to do my habit yg malas masak yg teramat.aym yg dlm fridge still ade.tp make sure abeskan ayam b4 sy terbang ke malaysia.itula misi dan visi b4 balik.keskeskes.ok la got to go now cos ade tadarus wif my lovely fren miss fuza.hehhehe.gleme seh mek nie..hahha.that all from mee..

slamat bersahur :)

AddThis Social Bookmark Button


what im doing today..  

BuzZ !!

i tell u all what im doing today as fast as i can naa..today i terlepas my sahur tp mmg niat malas bgn pun cos kat sini awal sgt subuh about 4.30 am.pasti terlepas sahur.b4 i sleep i dah remind kat Maimanah aka ateh utk cup my seat kat kuliah to make sure i tak tercari2 nak duk kat mane.but dek malas yang teramat n also my katil yg panggil2 so i decided to continue my tido..makanya sy ari nie PONTENG.just one kuliah only had today.jd takde terasa sgt kan..and i wake up again gara2 msg from ateh 'intan ade respon b4 msk csl !!'gelabah mode is on n start cr my penuntun csl.cr punye cr rupa2nya blom amik lg.n msg ateh again n she said she had take it last day n forgot to tell me.nevermind..its my fault cos not attend da kuliah lastday.again.hehhehe.but thank ALLAH cos my fren fuza ade penuntun.so i take it from her la.sesi penghafalan bermula.
finished csl i terkejar2 nak masak(konon).tapi fuza n esah nak berbuke kat luar lak.so just followed them after maghrib.after finished at all,we are going back to rusun n u know what...we all sambung2 cit cat (uish mcm xingat dunia) but its diffrent today cos disertai ateh.hehhehe.i tell u cit cat bkn sebarang cit cat tau.cit cat ilmiah dan sedikit islamik.hehhehehhe.bagus2.until 12.00 am esah ajak tgk cite antu pulak da titlle is 'kekasih ku seru'.like b4 menjerit mesti ade.kate cite antu kan..hahhaha.i think my eyes dah layu2.anda tahu maksudnye..

i got to go
daaa

assalamualaikum..
slamat bersahur :)

AddThis Social Bookmark Button


special dedicate to farzaana :)~  

09 September 2008

wahai farzaana yg nun jauh di sana...erkk??jauh kaa?lantak mum la duk mano pun..

ape ke tehek...hahhaahah.rindu same aku ka?sebernanye Aku,Esah n fuza
mintak jasa baek ko agar ko menghalalkan penggunaan brg2 dibilik ko antaranya:

1.elektrik
2.sumber air kat sink
3.tisu ( satu helai) nie esah amik
4.es batu tp dah ganti balik
5.air galon ( akan diganti b4 kitaorg balik)
6.penggunaan tv
7.akan diguna lg selepas ini...kuang2


do u want to see farzaanye muke when she g0t angry???
wait haaa....
1
2
3

like this haaa


gilak punye org..hahahah

ni after dah cool yang tak berape cool..hahah


so korang can see b4 n after ....kuang2...

p/s:letih nie wei aku buat...mane ade org yg baek macam aku nih..kekekeke.enjoy ur holiday naa.

slm syg dr ku
intan syaznee yg chentek..hhahhaah





AddThis Social Bookmark Button


Jgn bersedih ketika sakit  

today i want share sumthing ngan korang semua ape yg sy bace dlm buku ape ntah..lupe .sbb dah lame gile about 8 month ago when i taking care my mom at ppum to do her kemotheraphy.dlm duk tgh boring2,i had read a book.ini buku mcm islamik sikit la.in this book,sy begitu tertarik bile membincangkan keadaan ketika sakit..tak kire la akut ke kronik.yg penting sakit.what are u feeling when u feel sick?ofcourse u all semua rase mcm xbermaya and sumtime rase mcm jeles je org lain sehat tapi kita terlentang kat katil kan kan?pokoknye rase tak best la sakit..
so from now u must throw away that feeling atau oghe kalate oyat ' tehok jauh'.u know why??becos ALLAH ni bg ujian kepda kite ada sbb antaranya ALLAH swt syg kite semua .dengan sakit nie la kita dapat lebih meningkatkan ingatan kita pada-Nya.for example we can see how Nabi lut yg menerima ujian dgn ditelan oleh ikan paus.kadang2 kite nie duk berpk kenapa la ALLAH bg org tu sehat,org nie sehat,kenape tak aku yg sehat?sebanrnya ALLAH blom berkendak bg ujian pada orang itu.jd kita semua wajib la bersyukur kerana kite ni insan terpilih di sisi-Nya.in dis book also talk our dosa.so bile lg nak hapus kan dosa kalo tak dengan datang nye ujian seperti sakit ni.walaupun terpijak duri sekali pun dosa2 kecil bisa dihapuskan.itula janji ALLAH kepada umat nya.intresting kan?u all maybe rase cam biase2 je sbb my writing takde la berbunga2.so that all from me..diharapkan all my frens bisa amik bende nie sebagai satu penambah keimanan.

yg baik dtg dr ALLAH swt dan yg buruk adalah dr kelemahan diri sy sendiri

AddThis Social Bookmark Button


bout my family  

b4 im boring with dis blog, i want to cite2 all my family members.sesape yg tahu atau blom tahu i dont have a father becos mama n .... ( i dont want to mentioned his name) was separated about 20 years ago.ok stop talking bout him .not becos i hate him tp sbb takde perasaan syg like a daughter love his father. sy tekan sekali lg sy tidak membenci tapi cuma takde perasaan seperti yg dinyatakan diatas.

sy ade mama yg amat sy sayangi .her name is hasnah nawawi.she is a teacher kat mrsm pc n teaching chesmistry.but now she got sick cause got a ovarian cancer.peristiwa ini mengajar sy erti kehidupan sebenar.hidup mesti diteruskan.but im always pray agar mama cepat sembuh dan bisa taking care her anak2.
now i nk cite2 bout my sibling.first is my sister intan farahanah.i called her kaklong.dah keje pun die nie kat husm.sgt la garang tp satu je yg sy suke die suke bg duet.keskeskes.second my brother mohd hafidz rizal dah nak grad as doctor.amin.but he sgt2 la gatal or gelenya nak kawen.third is me intan syaznee.sy takmo cite pasal sy cos i think u all tahu about me (perasan nak mampus).hehhehe.dan yg paling bongsu is my sister intan mariam tahirah.take a dentistry kat mesir.die nie pon kuat ngat ngaju.yg plg sy suke die peneman sy ketika mau shopping.hehheh


kaklong n mama

my adik yg weng..keskeskes










AddThis Social Bookmark Button


say no 4 'NEGO'  

08 September 2008

Ting tong

i want to tell u all that aku dah cancel jd tokeii cd.not becoz x laku or what but my family exp my adik iaitu si mc ra tak bg berniaga atau oghe kelate say 'nego'.huhuhu.so i decided takmo bernego la.dan bile pk2 balik ia akan mendatang duet haram.u know la kan price for dvds so cheaper becoz its cetak rompak .when we are using that money sudah tentula bisa menggelapkan hati.so 4 my frens out there yg dah berangan2 tue.sori2 la ek.utk pesan ok la.but no 4 nego.adioss

AddThis Social Bookmark Button


monday,557 pm  

bout 10 minute more utk bukak pose.cant wait but aku bukak pose ngan air kosong saje..dont worry cos i will go out utk cr makan2 wif my frens Esah n Fuza ( highlight tu) hahaha.salah kan my habit yg sgt malas utk memasak.hehehe.sebenarnye aku dah start malas dah ngan blog nie... tgk ar kalo rajen.i will update fr time 2 time okes.owh b4 im off , i dont really know why im so hepi its maybe cos i will beraye with 6 psg raye...hehhehe.baju raye nye 2 je yang lain baju kuliah sebenarnye.hahahhaha.but i consider as a baju raye gak.tu tak campur lg ngan kain sari yg aku br beli fresh dr india from my fren yg study di sana.ok la i got to go.daaaa

salam syg

AddThis Social Bookmark Button


slamat berpose to all of u !!  

Wishing u a day filled with beutiful moment n cherished memories n also may ALLAH bless u on da occasion of Ramadhan...

AddThis Social Bookmark Button


WOMEN especially, should take a lesson from this story  

LUAHAN hati yang datang daripada kaum lelaki untuk ruangan DCCK ini memang kurang diterima. Namun sesekali menerima cerita mereka memang mengejutkan. Masih ingatkah anda dengan sebuah kisah yang dipaparkan tiga tahun lalu tentang penderitaan seorang suami apabila mengetahui isterinya menduakannya hingga melahirkan seorang anak? Kisah yang lebih kurang sama saya paparkan minggu ini, datangnya daripada Azlan.

Cerita Azlan, zaman ini wanita tidak boleh lagi tuduh kaum lelaki sahaja jahat buat maksiat, skandal dan berzina.
‘‘Wanita pun sama,’’ demikian kata Azman ketika kami berbual di telefon Selasa lalu setelah membaca e-mel yang dihantar kepada penulis.

Kata Azlan: ‘‘Ruangan ini banyak menyiarkan kisah tentang penderitaan kaum wanita sahaja konon suami berlaku tidak adil, zalim dan sebagainya. Tetapi tahukah anda bahawa penderitaan yang terpaksa ditanggung oleh suami jauh lebih teruk daripada penderitaan yang dipikul oleh kaum wanita?

‘‘Sebenarnya saya tak tahu bagaimana nak memulakan cerita ini, sebab hati berbelah bagi sama ada ingin dipaparkan untuk panduan pembaca ataupun tidak. Tetapi setelah difikirkan, saya kira kenangan pahit kehidupan saya ini amat baik untuk dijadikan pedoman, khusus kepada kaum lelaki supaya tidak diperbodohkan oleh isteri. Wanita juga insaflah, Allah melihat apa yang anda lakukan.

‘‘Saya tidak menyedari perubahan isteri saya, sebab kami begitu sayang menyayangi, tidak pernah bertengkar apa lagi bergaduh besar. Kalau ada masalah, kami selesaikan seberapa segera, supaya masalah itu tidak menjadi nanah atau pun barah.

‘‘Tetapi nak jadikan cerita, satu hari kami sama-sama menonton drama tv. Kisah kecurangan seorang isteri terhdap suaminya. Akhirnya si isteri dapat balasan Allah. Sebaik habis ceritanya, hati saya tergerak bertanya kepada isteri saya Hasmidar dengan bergurau apakah dia ada menyimpan rahsia tentang dirinya terhadap saya. Tiba-tiba air mukanya berubah tak tentu hala.

‘‘Melihatkan perubahan keadaannya, saya bertanya lagi, dia menafikan. Saya desak lagi dia jadi lebih tak tentu hala. Melihat perubahannya, saya terus menadah tangan berdoa di hadapannya ‘Ya Allah kau laknatilah dia jika dia berlaku curang terhadap aku, aku reda…….Belum habis saya berdoa lagi, tiba-tiba dia menangis menahan saya dari meneruskan doa saya.

‘‘Abang ampun bang, abang terlalu baik kepada saya, saya memang jahat. Abang ampun dan maafkanlah saya, saya banyak buat dosa pada abang. Abang ampunkanlah saya. Abang ampun! Ampun! Ampunkan saya bang, katanya dalam tangisan.

‘‘Saya kehairanan. Apa dah jadi. Saya tanya Has beberapa kali tetapi dia tidak menjawab selain meminta ampun berkali-kali dan menangis. Sambil memegang bahunya saya tanya lagi, ‘‘Has berhenti menangis, abang nak tanya apa yang dah terjadi? Sampaikan kau minta ampun berkali-kali ini. Apa dah terjadi, apa kau dah lakukan di belakang abang?

‘‘Dalam tangisannya, Has berkata, saya tidak akan mengampunkan dan maafkan dia kalau dia ceritakan apa yang berlaku. Namun dia reda atas apa yang akan saya lakukan. Tetapi katanya dia tetap cintakan saya, sayangkan saya dan anak-anak. Apa yang dilakukan secara tidak sengaja. Penjelasannya membuatkan saya lebih pelik.

‘‘Saya tahu dia memang selalu keluar makan dengan rakan-rakan perempuan dan lelaki di tempat kerjanya, tak pernah saya terfikir dia buat benda yang tak baik. Saya jujur, saya fikir tentu dia juga jujur.

‘‘Tetapi mulutnya terus meminta maaf dan ampun dengan tangisan dan air mata merambu-rambu keluar. Perbuatannya membuatkan mulut saya dengan keras bertanya, kau berzina ke? Hah! Kau berzina? Dalam tangis dia menganggukkan kepala.

‘‘Astaghfirullah! Saya mengucap beberapa kali untuk menenangkan diri. Ya Allah apalah malangnya nasib aku ni ya Allah! Betulke apa yang aku dengar ini Ya Allah! Saya mengucap lagi sambil beristighfar beberapa kali. Lantas keluar bilik dengan mata serta kepala berpusing-pusing. Ya Allah apalah nasib aku yang malang ini!

‘‘Saya bukan jenis lelaki panas baran, jika lelaki lain pasti malam itu kalau tak bengkak dan luka pasti Has sudah kena sepak terjang hinggap ke muka dan ke badannya. Mungkin juga saya ni terlalu baik macam dia katakan. Kerana sepanjang 15 tahun berkawin saya tak pernah cemburukan dia, malah saya percayakan dia 100%. Kerana itulah juga saya tidak pernah bersuara tinggi apa lagi menampar dan memukulnya.

‘‘Hinggakan bila saya mendengar ceritanya malam itu, saya masih boleh mengucap panjang, keluar bilik dan tidak memarahinya sebaliknya saya bersabar. Jadi pembaca boleh fikir betapa sabar dan baiknya saya jika itu boleh saya katakan.

‘‘Saya bukan dayus atau takut bini, tetapi saya terlalu sayangkan anak-anak kami yang tiga orang ini. Saya tidak mahu hidup mereka huru hara kerana masalah ibu bapa mereka. Bahkan saya tidak mahu mak mertua saya seorang ibu tunggal menangis mengenangkan nasibnya, kerana kamilah tempat dia mengharap dan bergantung harapan. Kalau saya tak sabar pasti malam itu perang dunia ketiga meletus.

‘‘Untuk pengetahuan pembaca hidup kami suami isteri selama ini memang bahagia, tiada masalah besar. Dia kerja tak tentu masa, sepeninggalannya sayalah yang jaga rumah dan anak-anak. Kerana saya kerja dari pukul 9 pagi hingga 6 petang. Sayalah yang ambil dan hantar anak ke rumah pengasuh. Anak-anak mempunyai lebih banyak masa dengan saya berbanding Has, malah saya yang menguruskan makan minumnya, kalau malas masak saya beli nasi bungkus. Itulah cara hidup kami semuanya berjalan lancar dan saya bukan jenis demand makan minum mesti siap atas meja, pakaian mesti digosok, rumah mesti bersih.

‘‘Malah saya lebih banyak menguruskan kebersihan rumah dan pakaian daripada dia kerana kerjanya tak menentu. Kalau keluar bekerja salam jadi kebiasaan, malah siap cium pipi, pendeknya kami memang loving couple. Tetapi sekarang apa dah jadi?

‘‘Malam itu saya tak boleh buat keputusan. Fikiran saya buntu. Apakah saya ini kurang baik punca dia buat maksiat? Makan minum, tempat tinggal saya sediakan apa yang tak cukup? Patutnya dia bersyukur, saya bukan kaki ronda, lepak warung, kelab, dan sebagainya. Bahkan dalam setahun pasti dua tiga kali saya bawa mereka makan angin cuti-cuti Malaysia. Lebih penting saya bukan kaki perempuan.

‘‘Bila saya tanya banyak kali barulah dia cakap. Katanya jarang dapat, seminggu sekali aja. Terus saya tanya, apakah dia sering di rumah waktu malam? Sebaliknya dia lebih suka bekerja. Salah saya ke? Malah dia sering mengalah, kerana tak larat. Salah saya ke? Biasanya dia tidur awal dan saya tak suka kejut dia sedang tidur. Tak syoklah!

‘‘‘Malam tu kami tidur lewat, dia masih minta ampun tapi saya kata, minta ampun pada Allah semoga Dia ampunkan. Bagi saya tiada ampun untuknya sejak peristiwa tujuh bulan lalu itu hinggalah kini. Malah ia jadi sejarah hidup dalam hidup saya.

‘‘Dua hari selepas peristiwa itu, saya soal dia lagi dah berapa lama perkara ini berlaku. Katanya, ia bermula sejak setahun lalu. Jahanam punya perempuan, sanggup dia menduakan saya yang jujur ini. Dia mengaku cuma enam kali dia buat kerja terkutuk itu. Lagi berdesing telinga saya mahu saya terajang dia. Tapi saya sabar. Katanya dia dah insaf, sayalah suami terbaik untuknya. Saya kata dah terlambat. Saya jaga anak-anak kat rumah dia kata pergi kerja, tetapi dia pergi hotel. Celaka punya perempuan. Kami bertengkar sakan malam tu. Tiba-tiba dia lari ke dapur ambil pisau nak bunuh diri. Saya sempat selamatkan dia.

‘‘Memang dia dah gila, patutnya saya yang mengamuk, ini dia yang naik hantu, dah terbalik. Katanya dia insaf dan mahu saya ampunkan dia dunia akhirat. Seminggu lepas tu, hati saya tak sedap, saya soal lagi adakah jantan itu pernah datang rumah?

‘‘Dia kata ada, tapi tak masuk. Cuma hantar buah-buahan. Sakitnya telinga, saya terus bagi penampar. Itulah pertama kali saya tampar dia. Saya marah sebab dulu dia kata adik angkatnya yang bagi buah-buahan tersebut, bagi saya makan. Kami bertengkar lagi. Kali ini dia ambil pisau cuba potong urat nadi di tangannya. Dan kunci dirinya dalam bilik. Saya nasihatkan dia ingatkan Allah, dan jangan tambah dosa.

‘‘Sejak peristiwa itu saya tak soal dia lagi takut dia mati, saya pula masuk lokap. Kini setelah kesnya terbongkar saya suruh dia sembahyang dan berdoa semoga Allah ampunkan dia. Saya boleh terima dia jika dia berjanji tak ulangi lagi perbuatan terkutuk itu. Namun hati saya yang punya, saya tidak dapat lagi memberikan kasih sayang kepadanya sama seperti dulu.

‘‘Dulu tiap-tiap hari cium pipi, tangan, sekarang saya kata padanya jangan buat lagi, jangan berpura-pura. Saya katakan padanya bahawa saya takkan ampunkan dosanya. Namun kami hidup bersama hingga kini semuanya kerana anak-anak dan saya tak mahu dia ugut bunuh diri.

‘‘Namun dia izinkan saya kahwin lagi, dia reda, asalkan saya tidak ceraikan dia dan jaganya seperti dahulu. Tetapi saya bukan jenis orang suka mengira kepala bini. Cinta dan kasih sayang bukan boleh disorong dan ditarik bila-bila suka. Ia datang dari lubuk hati yang sukar ditafsirkan nilainya.

‘‘Bagaimanapun saya tak boleh cakap habis, mungkin satu hari nanti Allah mengubah hati saya, lagi pun umur saya belum 40 tahun, dia enam tahun muda daripada saya, mungkin bila keadaan kembali tenang kami boleh membentuk jalan sendiri. Mungkin itu cara yang terbaik. Tapi sekarang dia tak mahu diceraikan.

‘‘Kata Has kalau saya kahwin lagi dia sanggup pinangkan sebagai menebus dosa nya. Dia sanggup buat apa sahaja demi cintanya pada saya. Tetapi saya katakan kalau betul cinta dan sayangkan saya kenapa cari jantan lain? Menurut Has dia pun tak sangka, segala-galanya berlaku secara tak sengaja, baru jumpa dan berkenalan beberap minggu dia sudah boleh lupakan cintanya pada saya dan sanggup berbohong kata overtime sedangkan hakikatnya dia pergi ikut jantan tu tidur di hotel. Ini yang membuatkan saya tak dapat maafkan Has, kerana begitu mudah dia melupakan janji dan ikrar cintanya kepada saya sebelum kami berkahwin dan setiap tahun menyambut ulang tahun perkahwinan.

‘‘Kerana terlalu marah dan ikutkan rasa hati saya, andai ditakdirkan dia mati dulu, saya tak akan bacakan yassin dan buat tahlil untuknya. Begitulah marah dan geramnya saya atas perbuatannya menduakan saya.

‘‘Lagi pun jika kami bercerai saya kasihankan anak-anak juga mertua saya yang telah tua. Tetapi sayangnya anaknya tidak pernah fikir dan kaji dari perbuatan keji dan buruk yang telah dilakukannya.’’

Demikianlah cerita Azlan panjang lebar tentang masalah dan peristiwa hitam yang menyelibungi hidupnya. Katanya dia tidak ada tempat nak mengadu untuk melegakan sesak di dada dan dia mahu bercerita kepada orang yang tidak dikenali supaya kesannya tidak menyiksa hidupnya nanti.

Memang tepat seperti kata Azlan. Zaman ini terlalu banyak godaan, akibat percampuran yang luas tanpa mengguna fikiran. Memang ada kalangan wanita yang cepat lupa diri. Cepat terpengaruh dengan pujuk rayu, akhirnya merosakkan diri dan masa depan anak-anaknya. Ingatlah bukan semua lelaki seperti Azlan mahu mengutip isteri yang pernah mencontengkan arang ke mukanya. Insaflah. Bekerjalah dan carilah rezeki yang halal semoga terselamat dari sumpahan suami di dunia dan akhirat

AddThis Social Bookmark Button


my cutie darling :)  

here i will show u some of my darling cutie's picture.hehehhe.they called me ' acik intan'.so cute haa ??hahahha. they are amat la rapat dgn sy.when they ask me 'acik intan bile nak balik??' , sy begitu teruja ( dialog fazura dlm gol n gincu).hehehhehe.

he is da one i called ' abe mutaqi'.make jgn dok make abe.




here is puteri azniza.i called her puteri...so cute ha?

love them so much

xoxo



AddThis Social Bookmark Button


'Begin With da End in Mind'  

actually this shout i take from ustaz hasrizal jamil's website.this shout sungguh terkesan sekali 4 me.u know why??sumtime my otak always thinking why i want to be a doctor?coz mase sekolah menengah dolu2 takde la nak jd doktor.minat subjek pun add math.biologi jauh la sekali to read.huhuhu.b4 i go lebih jauh, actually shout tu menyuruh kita2 nie espcially who those out there yg amik medic gak try to think ape yg menanti di hujung perjalanan kita sebagai seorang doktor perubatan.when pk2 balik 'rezeki aku dah kat sini'. ALLAH dah tetap aku amik medik.but utk penghujungnya aku mengharapkan yg baik dr ALLAH.amin.
utk teman2 diluar sane, if u have extra time n takde mende2 nak buat lepak2 la kat website ustaz hasrizal ni.i tell u if u read his artikel sungguh la terkesan di hati cos u will get a motivation from there.here i hv paste for u all http://saifulislam.com/.

AddThis Social Bookmark Button


Holaaaa :)~  

Assalamualaikum..

To all my lovely buddies...Intan in da house..so i'm just started with my new blog here...hoping you guys can drop by to check out whats in..If you guys not satisfied with my blog or else, just leave your comment here..i'm so glad you can do so...
Here...i have a small,tiny bussiness here, hope you can give me moral support...i'm selling collection of cds such as house, charmed and desperate housewive and so on...or maybe you can suggest me the tittle of tv series or film that you're intrested to buy, i'll try my best to search it...don't ever worry about the price...i'm giving a special price of course...so, intrested???just keep in touch if you have any purchasing in your mind...

that all from meee
1229 monday
makassar

AddThis Social Bookmark Button


 

Design by Amanda @ Blogger Buster